EkoUtmaning nr.17 – Avstå något o-ekologiskt

Foto: Sebastian Harby

Om du redan brukar handla ekologiska varor har du säkert varit med om att t.ex. eko-bananerna eller eko-mjölken är slut. Att efterfrågan ibland verkar vara större än tillgången på ekologiska produkter borde ju vara ett gott tecken på att saker börjar gå i rätt riktning. Men vad väljer du de tillfällen då det ekologiska alternativet är slut eller det helt enkelt inte finns i affären du handlar i? Väljer du de konventionella och o-ekologiska produkterna eller antar du EkoUtmaningen?

EkoUtmaning nr.17: Avstå något o-ekologiskt.

För att vi ska kunna göra ekologiskt till det normala och nå en hållbart utveckling är det dels viktigt att utöva vår konsumentmakt och välja med plånboken. Men det handlar också om att förändra våra vanor och beteenden. Vi lever alla olika liv med olika förutsättningar, men för de flesta skulle det förmodligen inte innebära en katastrof om en kom hem från affären någon gång utan bananer, vindruvor, köttfärs, potatis eller äpplen. Utmana dig själv och dina vanor genom att avstå en eller flera varor när det ekologiska alternativet saknas.

Som vanligt tycker vi det är roligt om den antagna utmaningen delas i sociala medier, använd gärna #ekoutmaningen och visa vilka o-ekologiska varor du låter ligga kvar i hyllan.

Vi kan inte få nog av Naturskyddsföreningens informationsfilm där Anders och Måns förklarar vad o-ekologiskt är, så här kommer den igen:

flattr this!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>