EkoUtmaning nr.16 – Ge bort något ekologiskt

EkoUtmaning nr.16: Ge bort något ekologiskt.

Imorgon fredag är det alla hjärtans dag och kanske kommer du vara en av alla som ger bort något till någon du tycker om. Men oavsett om du tänker ge någon en present på alla hjärtans dag eller om nästa present du ger bort blir en födelsedags-, student- eller inflyttningspresent, så se till att ge bort något ekologiskt, KRAV-märkt eller rättvisemärkt nästa gång du ger någon en present. Det bästa är ju så klart om du ger presenten till någon som inte brukar köpa ekologiska varor själv, men kanske kan din present ändra lite på det.

Om du kommer ge bort choklad och rosor kan du slå två flugor i en smäll och anta utmaning nr. 10 samtidigt, men kolla gärna upp var rosorna kommer ifrån. Rosorna som säljs i Europa kan nämligen komma från rosodlingar i Kenya som tar vattnet som finns från djuren och människorna i närområdet, bl.a. Lake Naivasha, som finns med på UNESCOs världsarvslista, håller på att torka ut.

Vi blir som vanligt glada om ni vill berätta hur ni antar utmaningen och vad ni ger bort i present. Skriv en kommentar här på bloggen eller på EkoUtmaningens Facebook-sida eller använd hashtagen #ekoutmaningenTwitter eller Instagram.

flattr this!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>