EkoUtmaning nr.6

Nu är det hög tid för en utmaning där det inte räcker att handla ekologiska varor. För att det ska börja finnas ännu fler ekologiska alternativ i våra mataffärer behöver handlarna få reda på vad vi konsumenter vill ha. Så anta den sjätte utmaningen och prata med personalen i mataffären du brukar handla och be dem ta in en eller flera ekologiska varor som du saknar i deras sortiment.

Berätta gärna för oss vilka matvaror som du saknar ekologiska alternativ till, kanske vet vi eller någon av våra följare om ett alternativ som du kan be din mataffär att köpa in. Kommentera här på bloggen eller på vår Facebook-sida eller använd hashtagen #EkoUtmaningenTwitter.

flattr this!

10 reaktioner på ”EkoUtmaning nr.6

  1. Snabbkaffe – Löfbergs lilas ekologiska snabbkaffe och ICA:s eget ekologiska brukar finnas i min ICA-butik. Medan vi hade ett Konsum inom räckhåll fanns Änglamarks där, det är för sorgligt att butiken lagts ned, för där kunde man verkligen prata med personalen och påverka sortimentet.

 1. Jag hittar inte ekologiskt KOK-kaffe någonstans. När jag frågade Änglamark sade man att det ekologiska kaffet bara räcker till bryggmalet och snabbkaffe…

 2. Hej
  Jag har faktiskt varit ganska irriterad på Maxi som aldrig har ekologiska bananer, fast att det ska finnas. Det enda positiva är att de säger att de tagit slut och det betyder ju att fler köper ekologiska bananer. Men varför finns det överhuvudtaget besprutade bananer idag? Själv köper jag bananer sällan, men det irriterar mig.

  Gräddfil, bröd, nudlar, kyckling är något saknar. Oftast bakar jag bröd själv, men ibland kan det vara skönt att köpa.

 3. Jag är lyckligt lottad som bor nära Green Matmarknad i Malmö. Där finns allt jag jag behöver, det mesta är ekologiskt och de flesta farliga tillsatser är bannlysta.

 4. Jag saknar ekologisk pulverkaffe och ekologiska russin. Mina barn älskar russin men vill inte ge om det inte är ekologiskt. Spec inte russin/vindruvor.

  1. Saltå har russin som är ok ur ekologisk synpunkt. Är osäker på om det står just KRAV på dem, jag tror det, men Saltås hela utbud och filosofi är ju att producera Biodynamiskt, vilket vad jag har lärt mig egentligen ställer ännu högre krav på miljön än KRAV. Finns i små paket (vanligtvis 6-pack) och ett lite mer ekonomiskt alternativ som är en lite större plastpåse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>